Minikrediet


Wilt u snel 50 euro lenen? Een minikrediet is een lening van een klein bedrag. Dit bedrag ligt doorgaans onder de 1.000 euro. Het is dan ook zo dat een minilening een lening met diverse beperkingen is. Er is niet alleen een beperking op het bedrag dat u kunt lenen, maar er bestaat ook een beperking op de looptijd. In verreweg de meeste gevallen is het zo dat het geleende bedrag binnen 15 of 30 dagen moet worden terugbetaald. Deze beperkingen brengen ook wel een voordeel met zich mee. Veel mensen die geen grotere lening kunnen afsluiten kunnen wel kiezen voor een minikrediet. Bij een minikrediet zijn de risico’s voor de kredietverstrekker namelijk een stuk kleiner.

 Overzicht minilening aanbieders


Ferratum

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vsnsf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Saldodipje

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Ferratum Plus

Vanaf €600
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vsnsf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening


 

Waar wordt een minikrediet voor gebruikt?

In de meeste gevallen wordt een minikrediet afgesloten om onverwachte uitgaven mee te kunnen bekostigen. Iedereen krijgt wel eens met een onverwachte uitgave te maken, zoals witgoed dat defect raakt of een Apk-keuring van de auto die minder goed uitpakt dan verwacht. Sommige mensen hebben een financiële buffer om dit soort uitgaven op te kunnen vangen, maar in Nederland zijn er veel te weinig mensen die in staat zijn om een dergelijke buffer op te bouwen. Hierdoor kunnen mensen in de financiële problemen raken door dergelijke onverwachte uitgaven. Een minikrediet kan goed worden ingezet om dit te voorkomen. Het geeft mensen namelijk 15 dagen tot 30 dagen de tijd om het geld bij elkaar te krijgen.

  

Eenvoudig een minikrediet aanvragen

Het is heel makkelijk om online een minikrediet aan te vragen, bijvoorbeeld bij Findio, Geldshop, Ferratum of Kredietspotter. U bepaalt zelf de hoogte van het leenbedrag, tot het maximale voor een minikrediet uiteraard, en vaak kunt u ook zelf de gewenste looptijd aangeven. Bij verreweg de meeste aanbieders heeft u de keuze uit 15 of 30 dagen, maar dit kan zeker ook afwijken.

 


 

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd

Ferratum.nl

Direct aanvragen€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen

Saldodipje.nl

Direct aanvragen€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen

 


 

Zijn alle uitgaven toegestaan?

Ja, met een minikrediet mag u doen wat u wilt. U mag er ook eens lekker mee gaan shoppen of een mooi cadeau voor iemand anders kopen. Het geld wordt op uw rekening gestort na acceptatie van het minikrediet en u kunt ermee doen wat u wilt. Er vindt dan ook geen controle plaats op waar u het geld aan uit heeft gegeven. Wel is het uiteraard in alle gevallen zo dat u het bedrag binnen de vastgestelde looptijd terug moet betalen.

 


 Wanneer u niet zeker weet dat u dit binnen 15 dagen kunt, dan is het verstandiger om direct voor 30 dagen te kiezen. Er wordt namelijk een incasso op het bedrag gezet wanneer u niet betaalt binnen de looptijd. De incassokosten zijn hoger dan de extra kosten die u betaalt wanneer u direct kiest voor een looptijd van 30 dagen.

 


 

Pas op voor zogenaamde spiraalkredieten

Wanneer u een minikrediet afsluit, dan is het de bedoeling dat u echt zeker weet dat u het bedrag binnen de looptijd terug kunt betalen. Wanneer dit niet lukt, dan bent u al snel geneigd om bij een andere kredietverstrekker een nieuwe minilening af te sluiten om de vorige op tijd af te kunnen betalen. Dit is niet de bedoeling.

 


 

Er wordt in veel gevallen niet gevraagd naar wat u met het geld wilt doen, maar als een kredietverstrekker zou weten dat u het geld gebruikt om een ander minikrediet af te lossen, dan zal de minilening worden geweigerd. Dit heeft te maken met het feit dat u dan in een negatieve spiraal terecht komt. Het risico is groot dat u het tweede minikrediet ook niet op tijd kunt betalen, waardoor u ook hiervoor weer een nieuw minikrediet af gaat sluiten. Kredieten die worden gebruikt om andere kredieten af te betalen worden ook wel spiraalkredieten genoemd. Het is niet aan te raden om hieraan te beginnen, want in veel gevallen is het erg lastig om hier weet uit te komen.